Helle Laursen Petersen

Helle for en fair familiepolitik

Familiepolitik ligger mig meget på sinde. Jeg bor selv i en sammenbragt familie, og vi har gjort vores egne erfaringer med Familieretshuset. Vi skal have fokus på familien og kerneopgaven opprioriteret.

En mere fair familiepolitik betyder for mig:

• Slut med forældrefremmedgørelse
• Retsforfølgelse til dem, der udnytter systemet og anklager ubegrundet i børnesager
• Kommuner, regioner og ikke mindst Familieretshuset skal rykke tættere sammen i børnesager. I dag arbejder man i siloer, og familierne har ingen mulighed for konsistens i deres sager.
• Flere børnegrupper i grundskolen, så alle skilsmissebørn har let adgang til en børnegruppe. Børnene bliver hjulpet, og der er opnået rigtigt gode resultater med grupperne.

Jeg er grundlægger af www.delebarn.dk, som startede i 2008. I dag er det Danmarks største rådgiver indenfor skilsmisseområdet. Delebarn.dk er en internetportal, der skal hjælpe forældre med at kommunikere og samarbejde omkring deres børn på en ordentlig og respektfuld måde, efter et brud eller en skilsmisse.

Vores egen sammenbragte familie har været igennem den kommunale og ikke mindst Familieretshuset’s mølle for skilsmissefamilier. Der er ingen vindere og tilbage står en familie i laser. Vi må og skal få dette system til at fungere langt bedre end det er tilfældet i dag.

Det er ikke til at bære, at så mange forældre mister kontakten til deres børn og omvendt. Jeg er i konstant kontakt med både børn og forældre, der er ”gået i stykker” pga. den manglende hjælp fra ”systemet”.

Når man er nået til Familieretshuset, kan man ikke selv finde en løsning. Vi SKAL finde en respektfuld måde at hjælpe alle involverede til at blive ”hele” mennesker igen – både sammen og hver for sig.